Μωυσίδης Μωυσής

Γενικός Χειρουργός

Μωυσίδης Μωυσής Γ.

Γενικός Χειρουργός
Ελάχιστα επεμβατική και λαπαροσκοπική χειργουργική στην πόλη του Λαγκαδά

Ο Μωυσίδης Μωυσής είναι χειρουργός που εστιάζει τη δραστηριότητά του στην ελάχιστα επεμβατική και λαπαροσκοπική χειρουργική και διατηρεί ιατρείο στην πόλη του Λαγκαδά.

Είναι γεννημένος στη Θεσσαλονίκη όπου και ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του με διάκριση, αποφοιτώντας από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2012. Το 2013 υπηρέτησε ως Ιατρός Υπηρεσίας Υπαίθρου στο Κέντρο Υγείας Αμοργού. Την ίδια χρονιά ξεκίνησε την εκπαίδευσή του στη γενική χειρουργική στη Δ’ Πανεπιστημιακή Χειρουργική του ΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου».

Το 2015 μεταφέρθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου ειδικεύτηκε στο τμήμα Γενικής Χειρουργικής, παχέος εντέρου και πρωκτού στα νοσοκομεία King’s College Hospital και St Marks του Λονδίνου. Το 2017 επέστρεψε στην Ελλάδα και στην Α’ Πανεπιστημιακή Προπαιδευτική Χειρουργική του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης. Συνέχισε να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο ΑΧΕΠΑ ως το καλοκαίρι του 2021 ως Χειρουργός και μέλος της Χειρουργικής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του ΑΧΕΠΑ.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια εξειδικευμένης Υποστήριξης της Ζωής και Αντιμετώπισης Τραύματος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (ERC), του Βασιλικού Κολλεγίου Χειρουργών (RCS) και της Διεθνούς Εταιρίας Χειρουργικής Τραύματος (IATSIC). Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Παχέος Εντέρου και Πρωκτού (ESCP), από την οποία έχει λάβει εκπαιδευτική υποτροφία και του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Ενδοσκοπικής Χειρουργικής (EAES).

Έχει δημοσιεύσει εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, όπου έλαβε υποτροφία ακαδημαϊκής επίδοσης. Από το 2021 είναι υποψήφιος διδάκτορας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Εκπαίδευση
Υποψήφιος Διδάκτορας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Ειδικότητα​
King’s College Hospital & St Marks του Λονδίνου, ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης
Ημέρες Ιατρείου